ДНЗ "Вище професiйне училище № 2 м. Херсона"

приймальнa комiсiя:

095-365-24-25 097-175-46-77

002vpu@i.ua

26 квітня – День пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи

День пам’яті про Чорнобильську катастрофу: що важливо пам’ятати про трагедію

26 квітня – День пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи, однієї з найстрашніших катастроф за всю історію ядерної енергетики.

26 квітня 2024 року відзначаються 38-мі роковини аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці. Аварія забрала життя тисяч людей і завдала непоправної шкоди екології Європи. Відтоді в цю дату в Україні щорічно вшановують усіх людей, хто загинув або постраждав від цієї катастрофи, а також ліквідаторів наслідків аварії.

У грудні 2016 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 26 квітня Міжнародним днем пам’яті про Чорнобильську катастрофу. Щодня цього дня відбуваються пам’ятні заходи, виставки та інформаційні хвилинки про Чорнобильську трагедію.

В нашому навчальному закладі сьогодні був проведений викладачем фізики, Бурдюговою Н.А., виховний захід. Метою, якого було нагадати здобувачам освіти про події 26 квітня 1986 року, надати достовірну інформацію про катастрофу та її наслідки, перевірити свої знання з даної тематики та вміння визначати фейки.

 

Катерогія: Новини