ДНЗ "Вище професiйне училище № 2 м. Херсона"

приймальнa комiсiя:

095-365-24-25 097-175-46-77

002vpu@i.ua

Міжнародний день рідної мови

21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови. До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилася вся училищна  родина, адже мова – запорука існування народу, нації.

Сила слова безмежна! Воно здатне робити диво, бо хвилює найтонші струни людського серця. І саме тому до Міжнародного Дня рідної мови з метою формування в учнів любові до рідної мови, бажання її вивчати, удосконалювати мовленнєві здібності та з метою виховання патріотизму, гордості за свою Батьківщину, у ДНЗ “ВПУ ✓2 м.Херсона” викладачем Гринчак І.М. було проведена загальноучилищна виховна година.

Учням наголосили на тому, що рідне слово — це найдорожчий скарб людини. Цю думку неодноразово підкреслювали відомі культурні діячі. Панас Мирний стверджував: «Найбільше і найдорожче добро в кожного народу — це його мова, ота жива схованка живого духу, багата скарбниця, в якій народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, почування». Українську мову Володимир Самійленко назвав «діамантом дорогим», Дмитро Білоус — «дивом калиновим», а Володимир Сосюра — «мовою солов’їною». Вона — «життя духовного основа», підкреслював Максим Рильський.

Особливо зворушливо лунали рядки віршів та побажання від учнів ДНЗ “ВПУ 2 м.Херсона” у флешмобі до Міжнародного дня рідної мови. Приємно, що учні самостійно зробили висновок: що саме вони повинні оберігати й шанувати мову, як це робили наші славні предки, підвищувати рівень культури спілкування.

Традиційно, не обійшлося й без інтелектуального конкурсу, 38 здобувачів освіти нашого училища позмагалися на кращого знавця рідного слова. Переможці – учні групи 31.

Отже, бажаємо всім українцям – добра, щастя, натхнення, миру, світлого майбутнього. Любіть, шануйте, бережіть рідну мову – вона наш генетичний код!

Лінк на флешмоб https://youtu.be/Oe9N7y2-1zQ

 

Катерогія: Новини