ДНЗ "Вище професiйне училище № 2 м. Херсона"

приймальнa комiсiя:

095-365-24-25 097-175-46-77

002vpu@i.ua

З Покровою Пресвятої Богородиці!

      Щорічно 14 жовтня відзначається велике християнське свято – Покрова Пресвятої Богородиці. Цього року воно випадає на п’ятницю.

      Історія свята дуже древня. Стверджується, що у 910 році місто Константинополь було під облавою ворожих військ, і місцеві жителі зібралися у Влахернському храмі на молитву. Під час звершення молитви над людьми побачили Пресвяту Богородицю, яка була осяяна світлом та оточена ангелами. Вона зняла з себе покрову і накрила усіх людей, які були в храмі. Пізніше візантійцям вдалося зняти облогу і перемогти ворогів.

      З того часу 14 жовтня відзначається свято Покрови Пресвятої Богородиці.

      У народі цей день ознаменовує закінчення господарських робіт і збору врожаю. Але давні традиції, які пов’язують з цим святом, стосуються не лише врожаю. Також на Покрову незаміжні дівчата, які хочуть вийти заміж, повинні молитися про це до Богородиці.

      Цей період – саме свято Покрови і час після нього – вважався найкращим і для одруження.

      Також Покрова є сприятливим часом для сімейних відвідин. У цей день потрібно звести до мінімуму домашні й робочі справи, і якнайбільше часу присвятити своїм рідним.

      Як і у всі християнські свята, на Покрову не можна шити, в’язати, вишивати, прибирати вдома тощо.

      Вітаємо  зі святом Покрови Пресвятої Богородиці та всім серцем бажаємо жити в світі, де панує любов і править доброта, бажаю ніколи не стикатися з ненавистю і зрадою, бажаю від кожного прожитого дня залишати для душі радість і надію на краще. Нехай Пресвята Діва зберігає тебе і твою сім’ю від усякого лиха, від недоброго ока.

З Покровом всіх сьогодні вітаю!

Бажаю благодаті й добра.

Здоров’я, миру і любові бажаю,

У справах удачі, а в серці тепла!

Катерогія: Новини