ДНЗ "Вище професiйне училище № 2 м. Херсона"

приймальнa комiсiя:

095-365-24-25 097-175-46-77

002vpu@i.ua

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

Викладачі та здобувачі освіти традиційно писали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

Сьогодні, в День української писемності та мови, у ДНЗ «Вище професійне училище № 2 м.Херсона» традиційно писали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Цьогоріч це був уже ХХІІІ диктант. Вже другий рік поспіль, під час війни, мовний флешмоб пройшов у режимі онлайн за допомогою  платформи ZOOM, до якої учасники змогли приєднатися дистанційно.

Організаторами заходу виступили Інна Гринчак та Вікторія Базиченко, викладачі української, англійської мови та літератури.

XXІІI Всеукраїнський радіодиктант національної єдності разом писали викладачі, здобувачі освіти та працівники училища.

“Наш навчальний заклад, навіть у важкі воєнні часи, є українським за духом, і проведенням таких традиційних заходів ми це підтверджуємо. Для нас усіх це добра спільна акція. Сподіваюся, що з кожним роком буде все більше охочих писати радіодиктант національної єдності”. Мова є найціннішим надбанням та основою духовного багатства народу. Тож бажаємо кожному утверджувати рідну мову, щоб цей нетлінний скарб служив єднанням між поколіннями, возвеличував Україну та українців. Бажаємо всім оберігати, шанувати, плекати, розвивати українську мову. Зичимо успіхів, мирного неба і перемоги в ім’я славної України!, –  зазначили у вітальному слові організатори заходу

Варто зазначити, що Всеукраїнський радіодиктант національної єдності започаткувала Національна радіокомпанія України ще у 2000 році.

Викладачі та майстри виробничого навчання нашого навчального закладу наголосили, що радіодиктант національної єдності є символом того, що всі рівні, тобто “перед граматикою схиляються навіть королі,  дотримуватися правил орфографії чи пунктуації повинен кожен не залежно від свого статусу чи рівня дорослості”.

Всі бажаючі мають можливість надсилати свої диктанти на перевірку, як онлайн, так і офлайн. Перевірятимуть написані диктанти члени спеціальної комісії. Результат оголосять протягом 1-2 місяців – все залежить від кількості робіт. Час для надсилання готового тексту — астрономічна доба.  Паперового листа потрібно надіслати за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 29 жовтня. Онлайн свою роботу можна надіслати до 11:00 години, 30 жовтня, на скриньку rd@suspilne.media у вкладенні в електронний лист, формат вкладення – jpg, tiff, png, bmp. У тіло електронного листа напишіть – ім’я та прізвище учасника або учасниці, навчальний заклад (за потреби) і адресу у скороченому або повному форматі, бажано номер телефону, щоб у разі перемоги з вами могли зв’язатися. Файли з архівами, формати DOC чи інші офісні крім вказаних вище прийматися не будуть.

Катерогія: Новини