ДНЗ "Вище професiйне училище № 2 м. Херсона"

приймальнa комiсiя:

095-365-24-25 097-175-46-77

002vpu@i.ua

Навчальний візит в рамках проекту EU4Skills

   Викладач професійно-теоретичної підготовки Світлана Чорна перебувала  у навчальному візиті викладачів  закладів професійно-технічної освіти і фахівців професійної освіти  України в рамках проекту EU4Skills у Фінляндії  у січні 2023 р. Світлана Михайлівна поділилася враженнями від поїздки.

   Перша зустріч з фінськими представниками була пізно ввечері у неділю, дуже вразив залізничний вокзал в Гельсінкі, де майорить наш прапор.

   Дуже тепло зустріли кожного українця.

   В перший день  відвідали управління професійної освіти Фінляндії  EDUFI, де  ознайомилися з професійною освітою керуючись словами Сера Майкла Садлера “Вивчаючи закордонні системи освіти, ми не повинні забувати, що речі за межами навчальних закладів мають навіть більше значення, ніж речі всередині навчальних закладів, і вони керують і інтерпретують речі всередині”

На цьому маленькому семінарі  зробили  висновки,що у  Фінляндії найкраща базова освіта у світі, країна з найвищим рейтингом у PISA, найбезпечніша держава, найменш недієздатна держава у світі, другі за успішністю  випускники вищих  навчальних закладів , найбільший обсяг людського  капіталу , третє місце в області  інновацій , друга найменш корумпована  країна у світі, краще державне управління.

Наступного дня  прибули до OMNIA, об’єднаного управління освіти в регіоні Еспоо.

Велике враження призвів візит до професійного коледжу Live. Це заклад спеціальної освіти та реабілітації студентів з особливими освітніми проблемами. Викладачі працюють за індивідуальним планом з кожним учнем.

Діти з вадами здоров’я опановують дуже багато професій, в цій країні роблять все , щоб такі люди були потрібні суспільству. Їх навчають ткати, шити ,співати , танцювати, фотографувати і всім роботам які потрібні в суспільстві їх країни.

Після перемоги  професійна освіта України буде прагнути змінити все за досвідом наших колег !

Катерогія: Новини