ДНЗ "Вище професiйне училище № 2 м. Херсона"

приймальнa комiсiя:

095-365-24-25 097-175-46-77

002vpu@i.ua

форум “Будуємо профтех: кращі практики”

Для керівників закладів профтеху був організований 01.05 тренінг “Мислення в креативний спосіб.” Тренер – Денис Блощинський.

 Мислення – це шанс побачити можливості там, де зазвичай помітні лише обмеження. У галузі професійної освіти в Україні їх більше, ніж достатньо, як уявних, так і реальних. Значна їхня частина не розв’язується збільшенням фінансування чи поліпшенням матеріально-технічної бази. Потрібна зміна картини світу і свіжий погляд на те, яку роль заклади професійної освіти можуть відіграти в українському суспільстві сьогодні. І тут навички креативного мислення стають додатковою перевагою для керівника, відкритого до змін і націленого на розвиток.

Під час тренінгу учасників ознайомили з інструментами для використання креативного мислення у розв’язанні ключових проблем та управлінських викликів. Ці навички допоможуть лідерам освітніх закладів не тільки адаптуватися до змін, але й бути лідерами, які задають їм напрямок, створюючи інноваційне освітнє середовище.

Основна мета заходу – не лише навчити керівників використовувати креативні техніки у своїй роботі, але й стимулювати їх до впровадження цих практик у загальну освітню стратегію закладу, тим самим підвищуючи якість освітнього процесу та залученість учнів. Такий підхід сприятиме формуванню нового покоління фахівців, готових до викликів сучасного ринку праці.

Форум “Будуємо профтех: кращі практики”, який відбувся 02.05 став майданчиком для поширення інформації про сучасні тенденції розвитку системи професійної освіти та створив можливість можливість обговорити кращі практики, започатковані проєктом EdUP. Були обговорені: ключові зміни для роботодавців у новому законі про професійну освіту, потребу в кадрах для будівельної галузі та новий дизайн закладів профтехосвіти. Також була презентована платформа Junior, на якій випускники закладів профосвіти зможуть знайти роботу.

Спікери:

  • Дмитро Завгородній, заступник Міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації;
  • Іван Пикус, начальник відділу інновацій, професійної, фахової передвищої та вищої освіти управління освіти та інновацій Департаменту освіти і науки Львівської ОВА;
  • Олександр Червак, виконавчий директор Конфедерація будівельників України;
  • Михайло Васянович, операційний директор платформи “Ліга Майстрів”;
  • Олександр Покляченко, технічний експерт ГС “АІІС”;

Учасники: представники Посольства Швейцарії, бізнесу, центральної та місцевої влади, представники навчально-методичних центрів професійно-технічної освіти, керівники закладів професійної освіти-учасників Проєкту.

На форумі також аналізувались актуальні тенденції у галузі профтеху. У ході цього обговорення були представлені кращі практики, розроблені в рамках проєкту EdUP. Серед них:

Модель підвищення кваліфікації майстрів виробничого навчання шляхом проведення науково-практичних конференцій;

Результати глибинних досліджень щодо потреб у нових методах навчання і навчальних матеріалах у профтехосвіті;

Платформа Junior для взаємодії випускників закладів профтеху з роботодавцями;

  • Концепція “Сучасний керівник закладу профосвіти.”

Представником нашого училища на даних заходах була методист училища Калініна Л.М.

Проєкт “Публічно-приватне партнерство для поліпшення професійної освіти в Україні” впроваджується за фінансової підтримки Swiss Development & Cooperation – Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва, ТОВ “Геберіт Трейдінг”, ТОВ “Сіка Україна” та виконується Swisscontact Eastern Europe за підтримки Міністерства освіти і науки України.

 

Катерогія: Новини