ДНЗ "Вище професiйне училище № 2 м. Херсона"

приймальнa комiсiя:

095-365-24-25 097-175-46-77

002vpu@i.ua

День пам’яті та примирення

В Україні вперше відзначають єдину дату – День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

У середу, 8 травня, більшість світу відзначили один з найважливіших і символічних днів у світовій історії – День пам’яті та примирення. Цей день став надзвичайно важливим для мільйонів людей як символ закінчення найбільшої та найжорстокішої війни в історії людства, а також як день вшанування пам’яті тих, хто загинув.

Друга світова війна, що тривала з 1939 до 1945 рік, велася на багатьох фронтах у різних куточках світу. Вона стала найбільшою збройною конфронтацією, в якій взяли участь десятки країн, і призвела до страшних людських втрат та руйнувань. Нацизм, що втілював ідеологію агресії, расизму та тоталітаризму, став основним ворогом свободи та демократії.

Це також час для вшанування пам’яті жертв та для виявлення поваги до всіх, хто стояв на захисті свободи та прав людини. З метою поширення інформації про необхідність боротьби з неправдивою інформацією та посилення медіаграмотності здобувачів освіти училища, була проведена антифейкова інтелектуальна гра “НотаЄнота. Фейки історичні і не тільки”.

З подіями Другої світової війни пов’язано багато фейкової інформації, яка вже ввійшла в наше життя як аксіоми. Необхідність вчити  здобувачів освіти перевіряти правдивість інформації, яку їм надають різні джерела (СМІ, інтернет, книжки, підручники тощо) доведена часом і є важливим аспектом освітнього процесу. На даному заході разом з учнями згадали основні моменти Другої світової війни, розвінчали певні фейки стосовно історії даної події та України зокрема, акцентували увагу на важливості достовірної інформації та пошуку різних джерел її надання.

Сьогодні Україна досі бореться за свою свободу, незалежність та демократію. Українці виборють своє право на життя у надзвичайно складних умовах, воюючи з жорстокою державою, яка нехтує міжнародним правом, будь-якими нормами моралі та людяності. Тому правда – це є одним з методів перемоги над ворогом.

Зробимо разом “Ніколи знову!” актуальним закликом.

 

Катерогія: Новини