ДНЗ "Вище професiйне училище № 2 м. Херсона"

приймальнa комiсiя:

095-365-24-25 097-175-46-77

002vpu@i.ua

28 квітня – День охорони праці

      Відповідно до Указу Президента України щороку 28 квітня, у Всесвітній день охорони праці, в Україні відзначається День охорони праці. У 2023 році він присвячений безпечному та здоровому робочому середовищу як фундаментальному принципу та праву на роботі. Право на працю  закріплено Конституцією України.

      Однак, з початком повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України тисячі працівників втратили можливість працювати у безпечних та здорових умовах. Праця під час воєнного стану пов’язана з великою кількістю нових, в тому числі смертельно-небезпечних чинників, що призводять до погіршення умов праці в усіх галузях економіки. Україна несе великі втрати в цій війні і вони збільшуються внаслідок загибелі працівників на робочих місцях. Так, під час збройної агресії російської федерації постраждало 3065 працівників, у тому числі – 520  зі смертельним наслідком.  Безпосередньо через ракетні обстріли та дію вибухових предметів під час виконання трудових обов’язків на виробництві постраждало 711 працівників, з яких  252 загинули. 

      З 24 по 28 квітня у нашому навчальному закладі пройшов Тиждень охорони праці під девізом «Безпечне та здорове робоче середовище — основний принцип та право на роботі».

Головною метою є привернення уваги адміністрації, учасників освітнього процесу та працівників училища до необхідності зниження рівня виробничих ризиків шляхом профілактики травматизму і професійних захворювань, формування свідомого ставлення до культури безпеки праці.

З нагоди Всесвітнього дня охорони праці в закладі були проведенні години спілкування, де класні керівники вели роз’яснювальну роботу щодо вимог державної політики у сфері охорони праці, бесіди і консультації зі здобувачами освіти щодо необхідності дотримання правил користування електроприладами, безпечної поведінки при виявленні пошкоджень електромережі, про безпечну поведінку студентів у разі виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів.

Катерогія: Новини