ДНЗ "Вище професiйне училище № 2 м. Херсона"

приймальнa комiсiя:

095-365-24-25 097-175-46-77

002vpu@i.ua

20 лютого – День пам’яті Героїв Небесної Сотні

Шановні колеги!

   День пам’яті Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

«День Героїв Небесної Сотні – жалобний день, але він не про смерть, а про героїчну боротьбу, самопожертву, готовність українського суспільства захищати державну незалежність України. Саме 20 лютого 2014 року почалася війна, в якій українці потужно захищали свої цінності, а путінський режим руками Януковича намагався підкорити Україну. І ми бачимо прямі паралелі між протистоянням та активною фазою російсько-української війни – застосування зброї проти беззбройних протестувальників тоді і проти цивільного населення під час війни, використання забороненої зброї. Тому ми й говоримо, що Небесна Сотня – то перша когорта вже Небесної Січі.»– сказав Ігор Пошивайло, генеральний директор Національного музею Революції Гідності.

Тому, пам’ятаємо, що Герої Небесної Сотні полягли за гідність, честь, свободу, право бути українцем та будувати Українську державу. Тож не забуваймо про всіх тих, хто віддав за це своє життя! Будуймо всі разом незалежну процвітаючу державу. Пам’ятаймо воїнів української історії, віримо в перемогу і гідне майбутнє для наших дітей!


Герої не вмирають! Вічна пам’ять героям!

Катерогія: Новини