ДНЗ "Вище професiйне училище № 2 м. Херсона"

приймальнa комiсiя:

095-365-24-25 097-175-46-77

002vpu@i.ua

День вишиванки

   Вишиванка – це не лише особливий елемент святкового національного одягу, але й важлива частина культури українського народу. А тому знати про існування такої події як День вишиванки повинен кожен українець.

  Крізь віки проніс український народ любов до вишиванки та зберіг особливі традиції її створення. Кожний регіон України може похвалитися своїми унікальними звичаями, які пов’язані з національним орнаментом на одязі.

   Історію виникнення особливої української вишивки пов’язують із Трипільською культурою епохи пізнього неоліту. Трипільці були умілими гончарами, однак вони не лише робили красивий посуд з глини, але також прикрашали його спіральними візерунками. Історики переконані – такі ж символи можна було побачити і на одязі трипільців.

Особливе значення День вишиванки має саме 2023 року – тоді, коли Росія продовжує повномасштабну війну проти України. Одягнена вишиванка 18 травня стане символом незламності українського духу, заявою на весь світ про те, що українці – вільний народ.

В нашому навчальному закладі щорічно проводили заходи присвячені вивченню та популяризації вишиванки серед здобувачів освіти закладу. Учні готували інформаційні плакати, проводили флешмоби та робили фотосесії у вишиванках; викладачі та майстри в/н проводили години спілкування з даної тематики. Всі намагались прийти в цей день у вишиванках. В цьому році ми не маємо можливості офлайн провести дане свято, але педколектив та учні організували  он-лайн привітання до свята.

         Також  кожен із нас, хто наразі перебуває в безпеці, може одягнути вишиванку для підтримання духу українців та українських воїнів.

Катерогія: Новини