ДНЗ "Вище професiйне училище № 2 м. Херсона"

приймальнa комiсiя:

095-365-24-25 097-175-46-77

002vpu@i.ua

13 березня – день визволення Херсону

      13 березня херсонці відзначають одну з найбільш значущих дат в історії міста – День визволення Херсона від фашистських загарбників, 79 років з дня визволення міста Херсона від німецько-фашистських загарбників. Тоді Херсон звільнили бійці 28-ої Армії 3-го Українського фронту. З серпня 1941 і до березня 1944 року місто знаходилося в окупації ворожих військ. В історії українського народу події Другої світової війни посідають особливе місце. За своєю глибиною, трагізмом і героїкою вони набули епохального значення. Пам’ять про війну є духовно-історичним надбанням нашого народу, що органічно інтегрує його в загально-цивілізаційний потік, підносить до рівня інших народів, які активно творили історію

      Відзначення Дня визволення міста від фашистських загарбників – свідчення того, що наш народ досяг Великої Перемоги у запеклих боях ціною власного життя. Жива пам’ять про їх славні вчинки. Це означає, що свобода, незалежність, високий патріотизм і пам’ять про близьких завжди буде з нами.

      Минуло лише 79 років, а жителі м.Херсон знову пройшли окупацію та відстояли місто. Херсонці  показали не лише свою позицію, вони показали єдність та бажання бути вільними, незалежними людьми у процвітаючій країні, в Україні. Ми віримо у свою країну, в її гідне майбутнє – ми обов’язково станемо заможною, демократичною державою. Бажаємо всім міцного здоров’я, злагоди, добробуту кожного будинку, перемоги і миру – нашій рідній землі.

Катерогія: Новини