ДНЗ "Вище професiйне училище № 2 м. Херсона"

приймальнa комiсiя:

095-365-24-25 097-175-46-77

002vpu@i.ua

Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів; машиніст бульдозера; машиніст екскаватора одноковшового

Термiни навчання:

  • пiсля 9 класу — 3 роки;

Вiдео-огляд

   Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів – це робітник, що виконує ремонт і технічне обслуговування автомобільного транспорту, а також здійснює контроль над технічним станом автомобілів з допомогою діагностичного обладнання та приладів.
   Професія слюсаря з ремонту колісних транспортних засобів – одна з найпопулярніших серед чоловічих професій. У наш час, коли створюють все нові і нові марки автомобілів, кількість їх невпинно зростає. Інколи виникають проблеми у механізмах. І тут на допомогу приходить слюсар з ремонту автомобілів, який здійснює ремонт вантажних, легкових автомобілів, автобусів.
Знімає, ремонтує і регулює агрегати і вузли автомобілів, автобусів. Замінює окремі деталі, елементи електропроводки. У процесі ремонту виконує різноманітні слюсарні роботи. Проводить випробування агрегатів, обкатку автомобілів.

   Сьогодні Україна – могутня автомобільна країна з багатомільйонним парком різноманітних типів вантажних, легкових автомобілів та автобусів. Для того, щоб величезний парк автомобілів був справний та ефективно працював, потрібні працівники, котрі слідкують за станом автомобілів, усувають неполадки. Цим займаються слюсарі з ремонту колісних транспортних засобів, і потреба в них постійно збільшується. Тому імовірність працевлаштування після навчання висока.

   Машиніст бульдозера – це фахівець, який здійснює управління бульдозером – самохідною землерийною машиною, створеної на базі колісного або гусеничного трактора.

   У сучасному будівництві не можна обійтися без важкої будівельної техніки, зокрема бульдозерів. Їх застосовують при будівництві доріг, будівель, мостів і різних комунікацій. Одним з найголовніших факторів, що забезпечують популярність професії, є висока заробітна плата. Але варто врахувати, що робота “” машиніст бульдозера “” досить складна, робочий день може бути більше 8 годин. Крім цього, на робочого покладається висока відповідальність.

   У процесі роботи машиніст виконує планування будівельного майданчика, засипання траншей, зрізання ґрунту. Для роботи в небезпечних або несприятливих умовах робітник повинен відповідати індивідуальним вимогам професії.

   Робоче місце машиніста – це кабіна бульдозера. Основні операції – це підйом і опускання відвалу, пересування будівельного транспорту. Ремонт і догляд за довіреною технікою також здійснює машиніст бульдозера. Вахта – один з найбільш поширених форматів такої роботи, місця відряджень можуть перебувати в різних частинах країни.

   Сфери зайнятості: підприємства ЖКГ, будівельні організації, дорожньо-ремонтні роботи,  гірничодобувні і промислові компанії, приватні фірми.

   Такий широкий спектр застосування бульдозерів зумовив постійний попит на його машиністів.

   Бажаєте здобути затребувану і добре оплачувану робочу спеціальність? Тоді зверніть увагу на професію “машиніст бульдозера”.

   Стати машиністом бульдозера можна, пройшовши профільне навчання в нашому училищі або навчальному центрі.

Машиніст екскаватора одноковшового

   Мрія всіх маленьких хлопчиків – робота на величезних спецмашинах. Така робота тотожна чи не праці супергероїв в дитячих очах. А чим же насправді займаються ці люди? Що наказує посадова інструкція машиніста екскаватора в реальних умовах праці? В яких галузях необхідна робота даного фахівця і керованої ним техніки? Це насамперед:

  • Будівництво. Викопати котлован під нову будівлю, занурити грунт на вантажівки, щоб вивезти з території, занурити в той же вантажівка щебінь, необхідний на будівництві, та інше.
  • Дорожні роботи. Зняти старе асфальтове покриття, занурити його у вантажну машину, занурити нову бетонну чи асфальтну суміш, викопати траншею для заміни труб або прокладки підземних комунікацій.
  • Кар’єрні роботи. Розробка родовищ корисних копалин, навантаження руди.
  • Сільськогосподарські роботи. Робота в полі, на зернових складах та інше.

   Екскаватор – вид самохідної спеціалізованої техніки, оснащений одним або кількома керованими ковшами, пересувається на колісному чи гусеничному ходу. Управління цією технікою – обов’язок машиніста. Це не тільки водій, але і ремонтник, і маніпулятор в одній особі. Використовуються ці машини і в роботі по місту, і на окремих будівельних об’єктах, і за межами поселень. Основне завдання екскаватора – розробка ґрунту, корисних копалин, риття каналів і траншей, навантаження сипучих вантажів. 

   Де тільки не використовується дана спецтехніка! Окрему машину викликають і власники приватних будинків для власних потреб, та муніципальні служби. Навіть очищення водойм або створення штучних водосховищ не обходиться без роботи даного фахівця.