ДНЗ "Вище професiйне училище № 2 м. Херсона"

приймальнa комiсiя:

095-365-24-25 097-175-46-77

002vpu@i.ua

уроки пам’яті “Бабин Яр

           У вересні цього року українська та світова спільнота відзначає 82-у річницю початку подій у Бабиному Ярі, що є символом трагедії Голокосту та нацистських злочинів на українській землі, жертвами яких стали мільйони людей.
               З цієї нагоди класні керівники Державного навчального закладу “Вище професійне училище №2 м. Херсона” провели уроки пам’яті “Бабин Яр. Забуттю не підлягає!”,  під час яких здобувачі освіти переглянули відеоматеріали, зачитали свідчення очевидців тих подій, згадали імена тих, кому вдалося вижити у ті страшні дні, дізнались про сутність трагедії в цілому. Адже Бабин Яр – це всесвітньо відоме місце масового геноциду часів Другої світової війни, розстрілів десятків тисяч євреїв, а також українських патріотів, військовополонених, інших громадян. Цю трагедію відзначають в Україні на державному рівні, вона є свідченням того, що в колективній пам’яті народу подібні скорботні події не мають жодних часових проміжків і будь-яких термінів.
               На жаль, історія повторюється… Ніхто не припускав і думки, що подібне може статися і в наш час. 1 березня 2022 року росія вдарила ракетами по Бабиному Яру, по пам’яті сотень тисяч закатованих нацистами людей.
Бережімо вічну пам’ять про невинних.
 
 
 
 
Катерогія: Новини