ДНЗ "Вище професiйне училище № 2 м. Херсона"

приймальнa комiсiя:

095-365-24-25 097-175-46-77

002vpu@i.ua

Тиждень англійської мови та зарубіжної літератури

Ось і завершився у Державному навчальному закладі «Вище професійне училище №2 м. Херсона» тиждень англійської мови та зарубіжної літератури, який проводили викладач англійської мови Гринчак Інна Миколаївна та викладач зарубіжної літератури Щербина Аліса Анатоліївна з 20 по 24 листопада 2023 р.

        Разом з групами 13, 17, 27, 30, 31, 33, 37, Т-10, МБ-11 та МБ-12 ми поринули у світ натхнення та краси англомовних країн, зазначили актуальність вивчення англійської мови у сучасному сьогоденні, поринули у витоки виникнення та сучасні традиції на онлайн-заході «Thanksgiving Day», відчули себе справжніми знатоками у Brain-Ring «What? Where? When?» (English speaking countries, переможці Гаврищук Богдан 17 група та Вус Іван 33 група), позмагалися у квест-естафеті найкмітливіших «The Club of Cheerful and Quick-witted Fellows» (переможці – Сухоставець Іван 33 група та Степурський Тимофій 37 група), в літературній обізнаності – конкурсі «Інтелектуал 2023» (переможець Бібіков Євгеній, 13 група), онлайн-кросворд Е.Хемінгуей “Старий і море” (переможець Єгор Костіков, 13 група). Розглянули надзвичайно актуальну тему –  проблему війни і миру на прикладі твору «Матінка Кураж та її діти» – п’єса поета і драматурга Бертольта Брехта (твір має підзаголовок «Хроніка часів Тридцятилітньої війни»).
          Серед новинок світової літератури познайомилися з твором “Дім у волошковому морі”, Т. Дж. Клюн (2023р) – це величезне літературне досягнення, яке захоплює своєю унікальністю та надзвичайністю. Незбагненний та буквально фантасмагоричний світ, створений автором, дарує читачеві неймовірний досвід, переносячи його у магічну реальність, де існують дивацтва, магія та непередбачувані явища.

            На бінарному онлайн-заході викладача англійської мови Гринчак Інни Миколаївни та викладача зарубіжної літератури Щербини Аліси Анатоліївни «Ukraine in the World та Україна в житті та творчості зарубіжних письменників» зазначили, що українська тема була помітним і значним явищем у розвитку світової літератури впродовж ХІХ – ХХ ст. Образ України, її природа, героїчне минуле були предметом розгляду і творчих пошуків для багатьох
письменників:  Проспера Меріме, Миколи Гоголя, Шолома Алейхема, Володимира Короленка, Пауля Целана, Адама Міцкевича, Оноре де Бальзака, Райнера Марії Рільке.

         Розглянули та ознайомились з  підтримкою всього світу неньки-України в складний для нас час воєнної агресії Росії, серед письменників сучасності (Марія Парр, Стівен Кінг, Ольга Токарчук, Йоанна Яґелло Джоан Роулінг, Маргарет Етвуд) і серед відомих співаків (Scorpions, Måneskin, Imagine Dragons та глобальна благодійна ініціатива #StandUpForUkraine – підтримка нашої країни на шляху до перемоги).

Катерогія: Новини